Alternerende opleidingen in opleidingsvorm 3


Onderaan deze pagina vind je een link naar een WORD-document waarin onder andere voor bedrijven de nodige informatie staat in verband met onze ABO-leerlingen.

 

 

ABO naar zee/Ardennen

13-17 maart 2017

Waremme, op de taalgrens. Een nieuwe omgeving en een gerestaureerde hoeve als vakantiewoning. De discussies tijdens de voorbereidingen zorgden voor een goed programma, een super-menu en enthousiaste leerlingen. Zowel de kook- als de poetsploeg leverden goede prestaties af. Shoppen in Maastricht, een uitgebreide natuurwandeling, de verkenning van Luik, maar vooral de nachtwandeling met zaklamp waren hoogtepunten. Enthousiasme tijdens de gezelschapsspelletjes zorgde elke avond voor een mooie afsluiter. ´t Was genieten!

 

 

7-11 maart 2016

Dit jaar viel de keuze op La Roche. Een huisje vlakbij een rivier ... direct waren de ABO-leerlingen verkocht. Zoals elk jaar was er extra aandacht voor de maaltijden en de aankopen. Mert veel enthousiasme en een onderlinge goede taakverdeling werden ook de andere voorbereidingen stipt uitgevoerd.

Op de heenreis kregen we een pak sneeuw. Dankzij de duwkracht van de leerlingen bereikten we de top van de helling. Nadien zorgde het zonnetje voor een zalig weertje.

Zalige vakantie volgens de leerlingen.

 

16-20 maart 2015

Een nieuwe klas, een nieuwe bestemming. Dit jaar mocht het best wat 'meer' zijn. Een prima woning, goed gelegen en voldoende luxe. De leerlingen legden de lat hoog en kozen voor Barvaux, vlakbij Durbuy.

Een mooie chalet in een bosrijke omgeving. Kookkunstjes van het hoogste niveau, straffe wandelingen, gezellige avonden, ... Leerrijk, ontspannend en vooral zeer tof.

27-30 april 2014

De 7 ABO-leerlingen kozen voor dezelfde woning als het jaar voordien. Die leerlingen waren toen zo enthousiast dat  de keuze dit jaar snel gemaakt was. Alleen het programma werd wat aangepast, met als topper het bezoek aan Bastogne met onder andere de militaire begraafplaats. Belangrijkste discussiepunt tijdens de voorbereidingen: wat gaan we eten! Maar de kookploeg bracht het er schitterend vanaf!

 

10-13 maart 2013

7 ABO-leerlingen trokken voor 4 dagen naar de Ardennen. Via een immo-kantoor huurden ze een mooi huisje in Houffalize. Mét sauna!

Het kostte heel wat zweet om op voorhand alles georganiseerd te krijgen. Maar ... met zo'n enthousiaste ploeg kon het niet mislopen.

 

20-23 februari 2011

Zondag 20 februari was het zo ver: de 6 ABO-ers vertrokken voor 4 dagen naar zee. Na lang zoeken en discussiëren werd een huis in Wenduine gereserveerd.

Het programma werd voorbereid, vervoer geregeld en er werd vooral veel aandacht aan menu en aankopen besteed.Het was toppppppp!

18-20 maart 2007

Zondag 18 maart. De 7 ABO-leerlingen verzamelden op school voor de 3-daagse naar Bredene. Op voorhand werden de taken verdeeld: de leerlingen uit de grootkeuken zorgden voor aankopen en de samenstelling van de menu’s. AM was verantwoordelijk voor de reisweg, de routeplanner en de bagagelijst. IB nam het programma voor zijn rekening en de verdeling van alle taken ter plaatse: wie moest afwassen, koken, opkuisen, …

Iedereen had zijn taak goed voorbereid. Het werd bijna een gastronomische driedaagse: pannenkoeken, champignonsoep, spaghetti, frietjes, … het kon niet op. Na al dat lekkere eten kwam natuurlijk het minder aangename: AFWASSEN! Gelukkig heeft iedereen zijn deel van de taken gedaan.

Op het programma stond een strandwandeling (Amai !!! De dagen ervoor schitterend weer, toen natuurlijk een hevige noordenwind én regen. Maar we hebben ons niet laten kennen en hebben alles getrotseerd). Een avondje bowling mocht niet ontbreken op het programma. Toevallig waren er enkele bowling-specialisten aan het oefenen die avond. Ze leerden ons enkel trucjes, die bij ons iets minder goed lukten dan bij hen. In Blankenberge gingen we shoppen, maar ook deze keer was de zon niet van de partij, 2de keer nat geworden dus.

Op zondagavond belandde Titanic, een leuk gezelschapspel, op tafel. En het is er blijven liggen tot de laatste dag. Elk vrij moment werd de strijd voortgezet door de jongens, terwijl de meisjes naar muziek luisterden. We hadden zelfs tijd te weinig om een winnaar aan te duiden.

Voor de rit huiswaarts kregen we nog de vervelendste taak van de 3-daagse te doen: KUISEN. Plots werd er heen en weer gelopen, iedereen sleurde wel iets naar beneden, de stofzuiger verhuisde van boven naar beneden en weer terug naar boven, de dweilen werden bovengehaald, vuilnisbakken schoongemaakt, … en op een minimum van tijd was het huis terug in orde. Na een te lange busrit (dank u file) kwamen we moe maar tevreden terug op school. ’t Was de moeite geweest. Alleen zou het de volgende morgen pijn doen om vroeg te moeten opstaan om op stage te vertrekken.

 

ABO naar zee 2 tot 5 maart 2008

De 7 leerlingen van ABO bereiden zich volop voor om op het einde van het schooljaar zelfstandig aan de slag te gaan. In de lessen GASV wordt gewerkt rond solliciteren, wonen, budgetplanning, vrije tijd, …

Om dit alles in de praktijk in te oefenen mogen ze ZELF een 4-daagse organiseren. Na lang onderhandelen kozen ze uiteindelijk voor een verblijf aan zee, namelijk te Wenduine. Via een immo-kantoor vonden ze uiteindelijk een leuk en betaalbaar appartement op de dijk.

Alle regelingen voor maaltijden, vervoer, programma, aankopen, bagage, budget, briefwisseling, … werden getroffen om de 4-daagse vlot te laten verlopen. Verdere verslagen volgen later. Enkele foto’s vind je op de fotopagina.

 

Bijlagen:
BestandBeschrijving
Bewaar het bestand <code>ABO.doc</code>ABO informatie 
Bewaar het bestand <code>4 daagse progamma website.doc</code>ABO naar zeeProgramma

Login