Onze leerlingenraad

2010-2011 IMG-Brunch als afsluiting van het schooljaar

 

Donderdag 30 juni 2011, de laaste schooldag. De leerlingenraad organiseerde een brunch voor alle leerlingen en leerkrachten. De foto's vind je op de fotopagina.

 

2009-2010 IMG-Festival op 28 juni


 

Samen met 4 begeleidende leerkrachten organiseerden de leerlingen een eigen festival. Enkele leerkrachten zorgden voor een gepaste openinsgnummer. Nadien was het de beurt aan Brahim, beatboxer Fatty K en DJ WOUT zorgde voor de afsluiter. De foto's vind je op de fotopagina.

 

2000-2001 Het ontstaan van onze leerlingenraad

Schooljaar 2000-2001: de leerlingenraad is ontstaan toen enkele leerlingen allerlei voorstellen en ideeën hadden. We spraken hier over met enkele leerkrachten om te zien wat zij hiervan vonden. Sommige meesters en juffrouwen zagen het wel zitten en stuurden ons naar de directie.

Ons voorstel werd goedgekeurd door de leerkrachten én de directie.

Dan was het de beurt aan de klassen; elke klas mocht een verantwoordelijke kiezen voor de leerlingenraad. Sommige leerlingen waren zo hevig dat ze zelfs echte reclame begonnen te maken. Bijna alle klassen stuurden iemand naar de vergadering. Er werd een voorzitter (Pierre), ondervoorzitter (Jonathan) en secretaris (Ibrahim en Bram) gekozen. 4 leerkrachten werden gevraagd om ons te helpen.

In de loop van het schooljaar organiseerden we de verkoop van wafels, fruit, … De opbrengst was voor de openluchtklassen. We hadden graag een groter afdak op de speelplaats en een klok. Dat is er voorlopig nog niet. Maar ons grootste werk was het organiseren van de IMG-SCHOOLFUIF. Niet alle meesters en juffrouwen zagen dit zitten. Ook sommige leerlingen twijfelden. Daarom moesten we extra hard werken; het moest lukken. Hoe onze fuif verlopen is kan u hieronder lezen.

De eerste IMG-schoolfuif.

Onze eerste IMG-schoolfuif ging door op donderdag 28 juni 2001, in de oude chalet van V.K.Heist (het toenmalige IMG-sportplein). We begonnen om 13.10u en eindigden om 15.50u.
De affiche vind je nog hieronder.

’t Was tof.

Dank u leerlingen en begeleidende leerkrachten!

 

2001 - 2002.

We zijn weer begonnen met een leerlingenraad. De leerlingen van de vorige leerlingenraad hebben alles voorbereid voor de nieuwe leerlingen. We hebben briefjes gemaakt om op te schrijven wie dat er elke keer naar de vergadering komt en wie de vervanger wordt van elke klas. We gingen met 5 leerlingen in elke klas vertellen wat de leerlingenraad is en wat we doen. We waren in 2 groepen gesplitst. Peter en Pierre deden het 1ste 4de en 5de jaar en Bram, Christofe en Jim het 2de en 3de jaar.

De volgende vergadering met de nieuwe leerlingen van de leerlingenraad werd door juffrouw Rie geleid en daarin kozen we de voorzitters en de verslagschrijvers. Eerst kozen we de voorzitters. Daarna kozen we de verslagschrijvers.

 

 

Leerlingenraad 2002-2003

Op donderdag 26 juni 2003 organiseerde de leerlingenraad de derde fuif. Hieronder enkele sfeerbeelden.

 

Login