Teamondernemingen

Teamonderneming 2009-2010

Vanaf dit schooljaar is er wegens organisatorische redenen géén teamonderneming meer op het IMG.

Teamonderneming 2008-2009

De leerlingen van 5AM en 5PS zagen het wel zitten om dit jaar een eigen bedrijf te starten. Hun teamonderneming kreeg de naam ‘Team@Work’. Over de keuze van de producten werd heel wat gediscussieerd. Uiteindelijk kozen ze voor de lekkerbekken: snoep en koekjes, verpakt op borden, in mandjes en in zakjes. 3 firma’s beloofden hun medewerking: Boffin, Kraft-Milka en Thys. Er kwam een zoektocht naar gepaste verpakkingsproducten en tussendoor nog 3 weken op stage … Wat een drukte. De eerste stress was al te voelen. De leerlingen van de afdeling LA staken een stevig handje toe bij het inpakken van de producten en op zaterdag 13 december ging de eerste verkoop al door op de kerstmarkt in de Bergstraat in Heist.

De functies

Algemeen directeur: Yannick en Joeri
Financieel directeur: Maxim en Tom
Papierwinkel: Dietrich
Productie: Dimitri en Wesley
Verkoop: David en Jimmy
Personeel: Jens

Teamonderneming 2007-2008

Een moeilijke start dit schooljaar: door de bouw van een nieuw werkhuis dat volledig moet ingericht worden dit schooljaar zullen de leerlingen in de praktijklessen hun handen meer dan vol hebben.

De leerlingen discussiëren, zoeken producten, overwegen soms zelfs te stoppen, maar uiteindelijk ontstaan er 2 teams: IB en GK verkopen marsepein en truffels in een zelfgemaakte verpakking die de toepasselijke naam Smul-Box krijgt. AM, PS en B kiezen voor de romantische naam AMORE en hun kaarsen- en badassortiment krijgt de naam CON AMORE.

Afspraak op de kerstmarkt in de Bergstraat te Heist-op-den-Berg en de ouderavonden op onze school! We verwachten jullie om onze producten te kopen.

De afsluitende vergadering ven beide teamondernemingen ging door in april 2008. De aandeelhouders kregen een overzicht van de voorbije werking. Ook de winstcijfers (meer dan verdubbeld aandeel) werden bekend gemaakt. Er werd afgesloten met een gezellige receptie.

Teamonderneming 2006-2007

Het was niet makkelijk om de klassen te selecteren die dit jaar mee zouden doen met de teamonderneming: door het enthousiasme van de IB-klassen werd het team Nest-Café al vlug samengesteld. Na wikken en wegen vormden de klassen van BOUW en AM samen Metalstones.

Nest-Café maakt nestkastjes in geschenkverpakking en Metalstones gaat de creatieve toer op: ze produceren een eigentijdse kerststal en voederhuisje die in de lessen bij meester Pieter (lassen) gemonteerd en afgewerkt worden.Op donderdag 26 april vond de afsluitende aandeelhoudersvergadering plaats.

Donderdag 26 april 2007 - Afsluitende vergadering

Al enkele weken kon je de spanning voelen stijgen bij de leerlingen van Metalstones en Nest-Café, de 2 teamondernemingen van onze school. Op donderdag 26 april 2007 was het dan eindelijk zover: voor de aandeelhouders van hun bedrijfjes moesten ze een algemene vergadering organiseren. Zo’n algemene vergadering is geen lachertje: de directeurs moeten speechen, er is een PowerPoint nodig, een receptie, … En dat allemaal op slechts 2 weken tijd organiseren.

Sommige leerlingen waren goed op tijd begonnen met de voorbereiding van hun toespraak. Anderen waren er gerust in en wachtten het laatste moment af. En eentje slaagde er zelfs in om zijn speech niet volledig af te werken.

De fotografen werden aan het werk gezet om de powerpointvoorstelling wat aangenamer te maken. De directies financiën en administratie schoten in actie om alle cijfers en documenten  te verzamelen die bij zo’n algemene aandeelhoudersvergadering nodig zijn.

Sommige leerlingen waren zo zenuwachtig dat ze ’s avonds geen hap gegeten hebben. Gelukkig verliep alles vlot: de leerlingen kenden hun teksten, de powerpointvoorstelling was goed voorbereid en de aanwezigen luisterden zeer aandachtig.

Om af te sluiten werd iedereen die de jongens geholpen had het voorbije schooljaar uitgebreid bedankt. En zoals gebruikelijk kreeg Chris Rits (VlaJo) een extra geschenkje. De leerlingen mochten een hartelijk en gemeend applaus in ontvangst nemen als beloning voor een heel schooljaar werken aan hun team. En met een lekkere receptie werd de avond op een ontspannen manier afgesloten. Nadien zorgden enkele vrijwilligers nog voor het opruimen van het lokaal. De (onder)directeurs van de beide ondernemingen toonden dat ze ook in afwassen en afdrogen hun mannetje kunnen staan.

Proficiat mannen!!

Nest-Café

 


Met de leerlingen van 4IB en 5IB zijn wij samen teamonderneming Nest-Café (M5643). Het was niet makkelijk om een naam voor ons bedrijfje te vinden. En een product.

We hebben zelf een nestkastje gemaakt in de les bij meester Jos en meester Bert (NEST). Dit nestkastje kan je gevuld kopen om als geschenk te geven. We vullen dit nestkastje dan met een klein flesje jenever en 2 glaasjes. En dat is ons CAFE dan. Samen Nest-Café.

Onze directeurs hebben al veel werk gehad, maar we slagen er toch in om goed te vergaderen in de lessen GASV: we maken duidelijke afspraken en duiden verantwoordelijken aan, we proberen oplossingen te zoeken voor de problemen en we werken heel hard aan de papierwinkel. We doen zelf onze boekhouding, brengen papieren voor de lonen in orde, …En belangrijk: volgens Chris Rits (onze begeleidster van Vlajo) zijn wij de enige teamondernemingen die hun verslagen rechtstreeks maken op computer, dankzij onze goede directeurs administratie.

We hopen dat jullie ons product zullen kopen en dat onze aandeelhouders tevreden zullen zijn.

 

Metalstones

Beste mensen, wij zijn de Metalstones, dat is een minionderneming van het Instituut Mevrouw Govaerts.

Zoals onze naam laat vermoeden werken wij veel met metaal. Dit jaar lassen wij een metalen stalletje die je met de kerstdagen kan versieren als kerststal. Daarna kan je die nog  gebruiken als voederhuisje voor de vogels. We hebben dit ontwerp zelf gemaakt en produceren alles zelf. We doen onze boekhouding en regelen zelf al onze verkopen.

Hieronder een foto van ons werkstuk zo kan je al eens piepen hoe het er zal uit zien.

 

Enkele foto's van de Metalstones in actie.

Meer artikelen...

Login