Grootkeukenmedewerker

  • aanleren en inoefenen van de verschillende kooktechnieken
  • aanleren en inoefenen van de verschillende snijtechnieken
  • een eigen maaltijd bereiden
  • aanleren van persoonlijke hygiëne en onderhoud, toegepast voor de bereiding van de maaltijden

 

VAKKEN

OPLEIDINGSFASE KWALIFICATIEFASE
2de jaar 3de jaar 4de jaar 5de jaar
Theorievakken
Computerles 1 uur 1 uur 1 uur 1 uur
Geïntegreerde algemene en sociale vorming 5 uur 5 uur 5 uur 5 uur
Godsdienst 2 uur 2 uur 2 uur 2 uur
Lichamelijke opvoeding 3 uur 3 uur 2 uur 2 uur
Creatieve activiteiten 2 uur 2 uur
Beroepsgerichte vorming (BGV)
Grootkeuken technieken 19 uur 19 uur 22 uur 22 uur
Totaal 32 uur 32 uur 32 uur 32 uur
  • dagmenu samenstellen en klaarmaken voor een groot aantal personen
  • kooktechnieken zoals koken, stomen, braden, stoven, … toepassen
  • grootkeukentoestellen leren gebruiken
  • hoeveelheden leren portioneren
  • in team werken
  • op tempo werken
  • leren omgaan met werkdruk in een grootkeuken
  • stage

 

VAKKEN

OPLEIDINGSFASE KWALIFICATIEFASE
2de jaar 3de jaar 4de jaar 5de jaar
Theorievakken
Computerles 1 uur 1 uur 1 uur 1 uur
Geïntegreerde algemene en sociale vorming 5 uur 5 uur 5 uur 5 uur
Godsdienst 2 uur 2 uur 2 uur 2 uur
Lichamelijke opvoeding 3 uur 3 uur 2 uur 2 uur
Creatieve activiteiten 2 uur 2 uur
Beroepsgerichte vorming (BGV)
Grootkeuken technieken 19 uur 19 uur 22 uur 22 uur
Totaal 32 uur 32 uur 32 uur 32 uur

 

  • grootkeuken van een ziekenhuis, rusthuis of een andere zorginstelling
  • brasserie
  • broodjeszaken
  • traiteur
  • horecazaak
  • feestzaal

 

VAKKEN

OPLEIDINGSFASE KWALIFICATIEFASE
2de jaar 3de jaar 4de jaar 5de jaar
Theorievakken
Computerles 1 uur 1 uur 1 uur 1 uur
Geïntegreerde algemene en sociale vorming 5 uur 5 uur 5 uur 5 uur
Godsdienst 2 uur 2 uur 2 uur 2 uur
Lichamelijke opvoeding 3 uur 3 uur 2 uur 2 uur
Creatieve activiteiten 2 uur 2 uur
Beroepsgerichte vorming (BGV)
Grootkeuken technieken 19 uur 19 uur 22 uur 22 uur
Totaal 32 uur 32 uur 32 uur 32 uur